Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Attention! Please, adhere to anti-epidemic measures.

17.04.2024

Як приготувати знеболювальний засіб при міжреберній невралгії: рецепт

Причинами міжреберної невралгії можуть бути травми, інфекції, захворювання хребта (наприклад, грижа міжхребцевого диска). Діагноз міжреберної невралгії можна встановити після обстеження.

Симптоми міжреберної невралгії

  • Гострий біль між ребрами;
  • відчуття оніміння, печіння або поколювання в ділянці хворого нерва;
  • підвищена чутливість шкіри у ділянці болю.

Лікування міжреберної невралгії може включати домашні засоби, такі як теплі компреси, масаж, вправи розтяжки та приймання лікарських засобів.

Теплий компрес, який прикладають в ділянку болю на 15–20 хв. Він зменшує біль і покращує кровообіг.

Масаж в області болю може покращити кровообіг та зняти напругу у м’язах. Слід уникати сильного тиску цієї області.

Вправи для розтяжки м’язів зменшують у них напругу, що допомагає зняти біль. Серед них — витягування рук над головою або повільні повороти тулуба вправо та вліво.

Медикаменти, такі як ібупрофен чи парацетамол, знімають біль. Проте застосовувати їх можна лише після призначення лікаря.

Також можна використовувати знеболювальний засіб для втирання у зону області. Воно допомагає при радикуліті, міозиті, забитих місцях.

Рецепт знеболювального засобу 

Змішайте в рівних пропорціях йод із гліцерином, добре струсіть пляшечку. Змочіть ватний тампон у цій суміші, змастіть нею спину та всю хвору ділянку, крім хребта. Одягніть бавовняну білизну і ляжте спати.

Таку процедуру слід виконувати за день, бажано на ніч. Курс — 15 процедур. Поліпшення настає вже після першої процедури. Проте слід пройти весь курс.

Якщо біль стає сильним або продовжується протягом тривалого часу, важливо звернутися до лікаря для проведення діагностики та призначення лікування.

(с) 2024

Doctor appointment